sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Ihan oikea blogi

Eräs tälle vuodelle asettamistani lupauksista oli perustaa viimein aito, oikea blogi. Homma on venynyt aina vain enemmän: aluksi se piti perustaa maaliskuussa kirjoitusten jälkeen, sitten kesällä jonain vapaapäivänä töistä, mutta aina se vain jäi.

Tämän blogin esiasteena siis toimii vuonna 2009 aloittamani, teinigalleriassa pitämäni nettipäiväkirja, jota olen kirjoittanut nimimerkillä ErQ. Alun perin tekstit olivat aika satunnaisesti kirjoitettua skeidaa, joka kertoi sirpaleisesti elämästäni. Myöhemmin mukaan tuli huumori- ja mielipidetekstejä, mutta yksi asia on säilynyt: edelleenkin teinigalleriapäiväkirjani on aika sekalaista shittiä. Ja oikeastaan, samalla sillisalaattimaisella linjalla jatkan jatkossakin. Teinigalleriajaarittelujeni ei koskaan ollut tarkoitus olla mikään erityinen laatublogi, enkä sellaiseen pyri tälläkään. Kunhan vain kirjoittelen. Jossain määrin katson, että tekstien sirpalemaisuus on saattanut jopa olla etuni "jokaiselle jotakin" -periaatteellaan.

Blogin nimi jatkaa siis wanhalla nimellään ErQ, mutta koska erq-niminen blogspot-osoite oli varattu (samoin myös erkkiperkele – uskokaa tai älkää, osoite on varattu jollekin ranskalaiselle tyypille, WTF), piti keksiä jotain muuta. Pari kertaa yritin lähestyä Googlea vapauttamaan "erq" minun käyttööni, muttei vastausta kuulunut. Ehkä Googlella on muutakin tekemistä kuin vastata teinipojanklopin valituksiin. Osoite "erkkipekka.blogspot.com" viittaa wanhaan nimimerkkiini, jota en ole käyttänyt enää vuosiin.

Toiveenani on saada tällä, ihan oikealla blogilla mahdollisuus saavuttaa enemmän lukijoita (d44, ketäpä nyt ei kiinnostaisi mun ihQut jutut?) ja hei, eihän tuo IRC-Galleria ole enää kauhean katu-uskottava paikka. Ei ole ollut itse asiassa kolmeen tai kahteen vuoteen. Hups.

Lisäksi tämä blogi mahdollistaa pidempien kirjoitusten julkaisemisen: Galtsun rajoituksena on tainnut olla 10 000 merkkiä, joten esimerkiksi novellien tykittäminen sinne on ollut mahdotonta. Novellien osalta minulla olisi jonkin verran materiaalia tännekin julkaistavaksi. Lisäksi minun on myönnettävä, että viime kuukausien aikana olen jättänyt monta kiinnostavaa aihetta käsittelemättä teinigalleriassa siinä toivossa, että minulla olisi joskus ihan oikea blogi, jossa niitä käsitellä.

Seuraavia asioita jaarittelujeni joukossa tullaan ainakin näkemään
- Huumoritekstit yms provosointi- ja ärsytystekstit
- Lyriikka (kutsun kirjoittamiani runoja / laulunsanoituksia ylimalkaisesti lyriikoiksi, sillä en katso niitä oikein täysin runoiksi enkä kyllä laulunsanoituksiksikaan)
- Novellit
- Mielipidekirjoitukset
- Kuukauden ihQutusbiisi (kaikkihan niitä rakastaa ja kuuntelee?)
- LuQnurkkaus
- Jotain muka-taiteellista stuffia
- Random pohdiskeluja
- Kasvikuvat
- Johanna Tukiainen (aina se nainen vaan eksyy jotenkin kirjoituksiini<3)

Pyrin siihen, ettei tämä ole ns. life&style -blogi. Siihen on kolme syytä.
A. Ne ovat aika tylsiä.
B. Minä olen ihmisenä aika tylsä.
C. Kaksi aika tylsää asiaa yhdistettynä eivät kumoa toisiaan.

Ehkä joskus jotain jaarittelen omastakin elämästä, mutta en halua keskittyä teksteissäni itseeni tai olevinaan persoonalliseen tyyliini, vaan ajatuksiini: katkeransuloiseen sarkasmiini, itseironiaani, syvällisiin ja kevyempiin pohdiskeluihin.

Katsotaan mitä tästä tulee.

-------

Wanhat jaarittelut löytää osoitteesta http://irc-galleria.net/user/ErQ/blogs .

1 kommentti: