sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Tosiateistin Facebook-päivityksiä

Vaikka puolustan uskonvapautta ja minusta ihmisten pitää pystyä kertomaan uskostaan avoimesti, toisinaan koen ateistina joidenkin ystävien uskontoon liittyvät tilapäivitykset esimerkiksi Lärvikirjassa hieman, hmm, kummallisina tai luotaantyöntävinä. Joskus rupesin pohtimaan, millaisia päivityksiä tosiateisti tekisi."Mikä ihana ja kaunis päivä ulkona onkaan. <3 Tätä luonnon kauneutta katsoessani en voi muuta kuin ihastella ja kiittää evoluutiota, tuota ilmiötä, joka on johtanut solujen ja solukokonaisuuksien erikoistumiseen, monipuolistumiseen, tähän lajien ja värien kirjoon. Katsokaa ulos ikkunasta ja nähkää kukat, nähkää perhoset ja mehiläiset, eikö jo tämä näky riitä todisteeksi evoluution olemassa olosta? :)"

"Olipas taas paska päivä... pitää vaan muistaa mennä eteenpäin ja ajatella ettei Jumalaa todennäköisesti ole olemassa eikä kyseinen olento ole siten tulossa pelastamaan minua, joten olen omillani. Pitää ottaa vastuu omasta elämästä. Ryhtiä pyttyyn siis!"

"Tähtitaivas tuntuu niin käsittämättömältä... kuinka paljon merkillisiä, mutta täysin järjellä selitettäviä kvanttifysiikan voimia niiden taustalla piileekään. Kuinka energian vapautuminen tuottaa valoa, joka miljoonien vuosien matkan jälkeen näkyy nyt minulle täällä maan päällä."

"Elämässäni on niin paljon onnea, ja kiitos tästä kaikesta kuuluu ehdottomasti hyvälle kasvuympäristölleni, eli turvallisen kiihtymyssuhteen ja rauhallisen lapsuuden tarjonneille vanhemmilleni, sekä erinomaiselle geeniperimälleni, jonka olet saanut vanhemmiltani. Kiitos vanhempani, elämäni biologisen ja henkisen perinnön tuottajat, ilman teitä minua ei olisi olemassa!"

"Hyvää joulua! Tämä juhla toimi aikoinaan kaiken alkuna, nimittäin vuoden pimeimpänä aikana tapahtuvan talvipäivän seisauksen jälkeen päivä lähtee jälleen pitenemään ja uusi vuosi alkaa. Lisäksi joidenkin mielestä tänään on Joulupukin syntymäpäivä. ;)"

 "Olen tehnyt taas väärin... huoh, miksi aina toistan samoja virheitä? Saatana ei kuitenkaan houkuttele tai Jumala koettele minua, todennäköisesti tekojeni taustalla ovat mielenterveysongelmani."

"Maltan tuskin odottaa ensi viikonloppuna olevaa Jumalan kohtaamisen iltoja! En nimittäin usko kohtaavani taaskaan mitään."

"Käytyäni tänä kesänä viikon pituisen uskonnollisesti ja aattellisesti sitoutumattoman, omaa ajattelua korostavan Prometheus-leirin olen kyllä entistä varmempi omasta uskostani. :) Olen nyt entistä varmempi, ettei Jumalaa ole olemassa. Eihän koko skeidassa ole mitään logiikkaa. Hallelujaa ateistinen agnotismi!"

2 kommenttia:

 1. Hahha oot sää Erkki sitten hauska veikko!
  Unohat kuitenkin sen, että toisin kuin silloin jos ateistit korostaisivat vakaumustaan fb-päivityksissä, uskovaisille kysymys on vain ja ainoastaan _suhteesta_. Ateisteiden vakaumus perustuu siihen, ettei Jumalaa ole, ja silloin jos uskoo Jumalan olevan täyttä potaskaa, siinä ei varmaan hirveästi ole itselle mitään puhuttavaa (tai ei ainakaan mielestäni pitäisi olla. Esim. itsekään en hirveästi tuhlaa ajatuksiani ja päivitystilaani sellaisiin henkilöihin, joita pidän puhtaasti satuna. Taikka joita en ollenkaan tunne.) Uskovalle tilanne on kuitenkin toinen. Kyse ei ole ajatusrakennelmasta :"Jumala on olemassa", vaan henkilökohtaisesta kokemuksesta, johon sisältyy Korkeimman olemassaolon lisäksi myös Hänen _tuntemisensa_ ja läheinen suhde Hänen kanssaan. :D Kyse ei siis oikeasti enää ole uskonnosta, vaikka sinun ja monen muun on varmasti sitä vaikea käsittää. Kun on kyse suhteesta, alkaa fb-päivityksetkin olla mielestäni jo aika oikeutettuja. Moni ei voi olla hehkuttamatta Jeesusta facebookissakaan, jos on Hänet oppinut tosiaan tuntemaan.
  Tämä on huumoriteksti, ja sanottakoon nyt että en tosiaankaan oo vetänyt hernettä nenääni jos joku sellaista saa päähänsä! Halusin vaan antaa toisesta näkövinkkelistä "asiantuntijakommentin" ;) Ja jos joskus löydät mun seinältä jotain tosi luotaantyöntävää, niin mulle sen voi kyllä kommentoida vaikka suoraan siihen päivitykseenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarkennuksesta! Tämä suhde on itselleni sangen tuntematon käsite, ehken sitä tule koskaan täysin ymmärtämään, mutta joo.

   En ole itse asiassa kokenut koskaan sinun päivityksiäsi mitenkään kummallisina(luotaantyöntävinä, sillä onhan sulla kaikesta muustakin lärvikirjassa. Kummallinen lienee ehkä kuvaavin adjektiivi, sillä itselleni suhde Jumalaan on niin tuntematon.

   Poista