sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Taas mennään Anan takii – näissä sarjoissa Antti Tuisku nähdään pian!



Uusi Idols-kausi on saanut paljon palautetta: eikä kyse ole pelkästään hehkutuksesta, vaan tuiskutuksesta. Osa katsojista on kommentoinut, että uusi Idols-kausi käsittelisi enemmän Antti Tuiskua kuin uusia kilpailijoita.

Antti on kieltämättä ollut esillä. Ensimmäisten jaksojen aikana Antti on esittänyt uudestaan kappaleen, jolla aikoinaan itse haki Idolsiin. Antti on kertonut, mitä Idols vaatii: kyllä mie tiedän mie oon ollu alalla välillä mie oon ollu miltei hajalla mie oon kokenu tämän ja tuon ja käynyt läpi joka suon ja mie oon valvonu öitä ja mie oon tehny töitä. Antti on ollut keskeinen kommentoija ja keskustelija tuomarina. It’s all about Antti.

Onko Anttia hypetetty jo liikaa? Onko menestys noussut jo päähän (sä oot sä, ja mie oon Antti Tuisku)?

Ehei, tämä on vasta alkua. Anttia on tulossa paljon lisää.

Taas mennään Anan takii.

Idols huipentuu Antti Tuisku -päivään

Ana Tuden jatkaessa Idols-tuomarina hype jatkuu. Idols-kauden edetessä Antti esittää uuden albuminsa (joka on muuten nimetty vaatimattomasti Ana Tudeksi) singlelohkaisuja ja kappaleita.

Idols-kaudet ovat edenneet yleensä niin, että finaaleissa on erilaisia teemoja: niissä saatetaan vetää kasariheviä, modernia poppia tai hip hoppia. Loppuvaiheessa tämän syksyn Idolsia pidetään erillinen Antti Tuisku -päivä, jonka aikana pitkälle pärjänneet kilpailijat esittävät kukin peräti kaksi coveria kisan number one tuomarin tuotannosta.

Kilpailijoista vain swägeimmällä menolla voi saada kiitosta tuomareilta.

Vain elämää – mikä vitun allstars, how ’bout allAnas?

Vain elämää on saattanut kokea jo huippuhetkensä: ensimmäiset kaudet olivat legendaarisimpia, Cheekin makuupussikammo on ajaton klassikko. Syksyllä 2017 sarjaa on elvytetty allstars-kaudella, jossa on esiintynyt takavuosien suosituimpia Vain elämää -esiintyjiä. Sarjan merkitystä ei voi kiistää, sillä esimerkiksi Kaija Koo ja Jari Sillanpää ovat pelastaneet uransa itkemällä ja laulamalla Nelosella.

Miksei Anttia nähty tällä kaudella? Syy on jo selvillä: keväällä 2018 Vain elämää palaa, ja silloin se on Vain Anttia! Uudella AllAna-kaudella Antti Tuisku matkustaa yksin Satulinnaan ja esittää joka päivä covereita kappaleistaan, avautuu elämästään ja pohtii itsensä kanssa elämää suurempia asioita eli uraansa.
”Mie oon miettinyt et kyllä tää miun elämä on ollu aikamoista… miuta.”

Eräs kauden yllätysshiteistä on "Peto on irti", joka on tismalleen samanlainen kuin alkuperäinen kappale: ja esikuvansa tavoin se alkaa soida joka paikassa, vaikkei sen olisi pitänyt ikinä soida missään!

Maajussit, ketä kiinnostaa? Antti Tuiskulle morsian on seuraava katsojamagneetti!

Eikös Antti ole g Anatudelle morsian starttaa töllöttimessä heti, kun maajussit ovat saaneet rakkaansa. Show’ssa Antti Tuisku hakee itselleen vaimomateriaalia ja paljastaa itsestään uusia puolia. Hän vie morsianehdokkaat Rovaniemelle kotikaupunkiinsa. Ana esittelee Jätkänkynttiläsiltaa, poronsarvenmuotoon suunniteltua keskustan asemakaavaa ja Lapin pääkaupungin rikasta kirpputorikulttuuria. Kodinkonekandidaatit tutustuvat Antin kotimökkiin, käyvät moottorikelkkailemassa ja osallistuvat kuusipuun pilkkomiseen moottorisahalla.

Mutta eiks Antti ole h Hiljalleen neitosia karsiutuu pelistä pois. Elina saa lähdön, koska ei tykkää Madonnasta, Antin lempiartistista. Morsianehdokasköörin laulaessa karaokea Rovaniemen yössä Petra tulkitsee sulhasensa tuotantoa niin epävireisesti, ettei Antti anna enää chäänssejä vaan pakit. Veeran taival päättyy humalassa tehtyyn paljastukseen, että hän fanitti ensimmäisen Idolsin aikana enemmän Hanna Pakarista.

Onhan se nyt ilmiselvää et se on kiinnostunut m Lopulta kaikki rakastajatarehdokkaat ovat karsiutuneet pois pelistä. Kukaan ei ole yltänyt asetetulle tasolle, ja silloin on parempi luovuttaa.
 – Mie valitsin tällä kertaa näin. Mut toivotaan et viimein voidaan lopettaa nää huhut miun seksuaalisuudestani, Antti pohtii.

Pohjantähden alla – Arman Alizad ja Antti Tuisku yhdistävät voimansa

Arman Alizad on tehnyt jo pidemmän aikaa Täällä Pohjantähden alla -sosiaalipornosarjaansa. Pohjantähden alla on ehkä alkanut toistaa itseään, lopulta kaikkeen kyllästyy – paitsi Antti Tuiskuun ei voi turtua koskaan, ja sen takia sarjan seuraavalla kaudella Armanin kanssa valokeilan jakaa suomalaisen popin kiistämätön kuninkaamme.

Parivaljakko muodostaa kiinnostavan kontrastin: siinä missä empaattinen ja ravisteleva Arman nostaa erilaisia epäkohtia esiin, pyrkii Antti tuomaan musiikillaan iloa ja kepeää lähestymistapaa ohjelmaan. Kun Arman haastattelee Helsingin kodittomia köyhiä ja hengailee näiden kanssa Rautatieasemalla, Antti esittää hittinsä ”Rahan takii”. Alizadin osallistuessa satanistien rituaaleihin maanalaisissa kammioissa Tuisku laulaa ”Peto on irti”. Iranilais-suomalaisen vaatturin tentatessa suomalaishiihtäjiä dopingista Rollon pop-ihme laulaa kuinka hän hiihtää.

Ensitreffit Antilla

Ensitreffit alttarilla on puhuttanut koko Suomea – tai ainakin Vauva.fi-foorumia – ja sarjan seuraava kausi onkin kaikkien aikojen kuohuttavin. Ensitreffit Antti Tuiskulla esittelee tuttuun tapaan joukon epätoivoisia julkisuustyrkkyjä, jotka haluavat mennä naimisiin jonkun toisen randomin julkisyystyrkyn kanssa. Tällä kertaa mukana on kuitenkin uusi twisti: Suomen miespuolinen Madonna on mukana vihkiprosessissa aktiivisesti.

Ensimmäisessä jaksossa vihkimisoikeudet hankkinut Antti siunaa parin, esittää uruilla hittinsä ”Hanuri” ja toivottaa pariskunnalle onnellista avioelämää. Antti ilmestyy matkaoppaaksi kuherruskuukausimatkalle. Kun aviomies Jani paljastuu Armstrongin kuukävelyä epäileväksi uusnatsiksi, jolla on kaksi päätä, ja Sanna taasen 20 vuotta väittämäänsä vanhemmaksi ufouskovaiseksi, tarjoaa Antti pariskunnalle terapeuttista apua.

 – Aina suhteen alussa on erilaisia odotuksia toista kohtaan. Osa on realistisia, osassa on utopistisen unelmoivia piirteitä. On ihan tervettä huomata suhteen edessä toisessa vikoja, ne vain täytyy hyväksyä, Antti ohjeistaa Jania, kun Sanna paljastaa olevansa alienien maahan lähettämä palkolapsi.

Haluatko miljonääriksi?

Jaajo Linnonmaan rasvalettiä on katsottu jo tarpeeksi. Maailman suosituin televisiovisa Haluatko miljonääriksi? palaa keväällä uusin jaksoin, mutta juontaja vaihtuu jaksoittain: yhdessä jaksossa juontaja onkin Antti!

Ana Tude päättää tietysti itse kysymykset ja ne kaikki koskevat häntä. Tietäisitkö sinä vastaukset seuraaviin kysymyksiin?

Mikä on Antti Tuiskun striimatuin kappale?
a) Peto on irti b) Keinutaan c) Tyhjä huone d) 2080-luvulla

Mikä on Antin mielipide Siltsu bitchistä?
a) Hieno oivallus b) Siltsu on kyllä aika bitch c) Panisin d) En kommentoi

Samoin kuin visailussa yleensä parikymppisiltä pissiksiltä tentataan Raamatun pyhimyksiä ja keski-ikäiseltä hevimetallimieheltä Elastisen oikeaa nimeä, Haluatko miljonääriksi? -ohjelmalle tyypillisesti Antti Tuisku -jaksoon kilpailijoiksi valikoituu sattumalta seitsemänkymppisiä pappoja, jotka eivät tiedä tämän tuotannosta hölkäsenpöläystäkään. Voitot jäävät vähäisiksi, mutta jokainen poistuu studiosta vähintään yksi levyllinen hittejä taskussaan.

Temptation Antti

Elämäm_pelin seuraavalla kaudella kilpailijat valikoidaan eri lailla: nyt mukaan otetaan joukko saamarin tylsiä ressukoita, jotka eivät osaa pitää hauskaa. Kilpailijat viedään paratiisisaarelle, joka on täynnä kutkuttavia houkutuksia. Tempation Antti, tuo Lapin suuri laulaja, on paikan päällä itse mukana houkuttelemassa tylsimyksiä juhlimiseen ja hauskanpitoon.

Kirsti, 54, on yksi ohjelmaan osallistuvista. Kirsti on aiemmassa elämässään ollut aivan tajuttoman ikävystyttävä ihminen: hän ajaa aina alle nopeusrajoituksen ja laittaa mehulasiinsa niin vähän tiivistettä, että mehu on veden väristä. Paratiisisaarella Kirsti kuitenkin intoutuu lantraamaan juomaansa Mehukatin sijaan runsaskätisesti vodkalla ja päätyy joraamaan tanssilattialle isäntä Tuiskun kanssa.

 – Voisit sä Antti soittaa mun hanuria kuin siinä biisissä? vapautunut, ei-enää-niin-tylsä ja vähän-tukevan-humalainen Kirsti kysyy nuokkuen Tuiskun kaulassa kiinni.

Marraskuussa Antti Tuisku avaa presidenttipelin.

Presidentinvaalit

Lapin riemurallattelija on kertonut olevansa kunnianhimoinen uransa suhteen. Seuraava avaus Antilta tulee vielä tänä syksynä, kun hän ilmoittautuu presidenttivaaleihin. Fanit keräävät hetkessä kasaan tarvittavat kannattajakortit ja Party muokataan vaalikappaleeksi Vaali (vaalividivaali).

Woo
Oon tukenut aivan liian pitkään väärää pressaa
Ja näissä oon sillee että kukaan ei saa
Niinistö ehe Haavisto veke aivot narikkaan
Kultarantaan Tuisku antaa Suomen bailata
Ja kun mä vihdoin pääsen koppiin
Mä oon ihan et
Vaali vavidivaali
Vaali vavidivaali
Vaali vavidivaali
Vaali vavidivaali

Pohjois-Suomen sanaseppo laulaa muut pressaehdokkaat suohon kuin Väinämöinen Joukahaisen. Idolsista esiintymis- ja kilpailukokemusta saanut Tuisku vie voiton jopa ennakkosuosikki Niinistöstä. Positiivinen pressa nostaa alakuloiset talousnäkymät ja melankolisen kansan nousuun, jollaista ei ole nähty sitten Urho Kekkosen legendaarisen kauden. Tuiskun presidenttiyden alkaessa koko Suomi herää uuteen aikaan, jolloin keinutaan, tanssitaan ja bailataan. Peto on irti. Linnanjuhlien konsepti uudistetaan vähemmän muodolliseksi kreisibailaukseksi.

-----------------------------------------------------

 – Tämän tekstin kirjoittaja hakkasi Antti Tuiskun keikalla illan esiintyjää banaanilla, muttei tämä silti ottanut vastaan tarjottua banaania. : (
 – Palaute ja erityisesti rakentava sellainen on aina tervetullutta. Muista painaista esimerkiksi alla olevaa Facebook-peukkua diggaamisen merkiksi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti