torstai 9. marraskuuta 2017

Viettelevät villasukat




Nuorten miesten pukeutuminen järkyttää kolumnisti Erkki Ärtsilää.

En ole aiemmin nähnyt pöksyjä, joiden takapuoli on niin tiukka, että anatomia paljastuu.

Yliopistolla seisoi nuori mies yllään siniset farkut ja musta syystakki. Ne farkut kiinnittivät huomioni. En ole aiemmin nähnyt pöksyjä, joiden lahje on niin lyhyt, että anatomia paljastuu. Säärikarvat, kelmeä iho ja nilkkapatti.

ruumiinrakenne oli suomalais-ugrilainen eli lyhyet jalat, pullea takamus, runsas povi

Pojan ruumiinrakenne oli suomalais-ugrilainen: lyhyet jalat sulautuivat saumattomasti lattanaan takamukseen. Muutaman vuoden kuluessa luvassa olisi kaljamaha ja ohimokaljuuntumista. Hiukset ananasmallia ja sidottu mauttomasti pompulalla takaraivolle. Silmät tyypillistä finskiä, siniset mongoliviirut.

miksi nuori nainen elämänsä heilimöinti-iässä haluaa pukeutua noin rumasti.

Katselin pojua ihmetellen, miksi nuorukainen elämänsä mahtisonni-iässä haluaa pukeutua noin hölmösti. Kuin julistaisi koko maailmalle, että siinä ne nyt ovat, nilkkani – kausi-influessa, ota tai jätä. Vaikka varmaankin hän oli viettänyt pitkät tovit ihaillen kokovartalopeilistä turpeita nilkkojaan, noita kumpareisia kokonaisuuksia, jotka soljahtavat merkkilenkkareihin – ne ovat nyt trendikkäitä jalkineita.

Tuo silorasvainen, raskas vartalomalli vaatisi kepeyttä. Kenties pienikuvioista naiseutta.

Mielikuvissani kutsuin pojun muuttumisleikkiin. Tuo pattiluinen, raskas nilkkamalli vaatisi päällensä sukkaa. Kenties tädin tai mummon neulomaa villasukkaa. Harmaata villasukan sävyä! Iho ei ole väri vaan ainoastaan paljasta possunnahkaa.

Onneksi hänellä on vielä uuma, sitä pitäisi juhlistaa.

Onneksi hänellä ei ole vielä reumaa, sitä pitäisi juhlistaa. Puin hänen ylleen paksuvuorisen, mutta istuvan takin ja riittävän pitkälahkeiset flirttifarkut. Koska jalkapohjat ovat arvattavasti kapeat, hyväksyisin lenkkarit, niiden sisään mahtuisi varmasti villasukat: mutta nilkat eivät saisi näkyä. Kiskoisin ananaspompulan irti ja antaisin letin liehua vapaana.

Tyttöön pitäisi saada sähäkkyyttä. Iloa ja flirttiä.

Pojuun pitäisi saada harmautta. Lämpöä ja terveyttä. Villasukkien vilahdessa paljaan nilkan asemesta hän näyttäisi fiksummalle kuin olisikaan.

Neito ei suostuisi maksustakaan vaihtamaan betonityöntekijälle sopivaa, arkirealistista asuaan.


Tiedän, tiedän! Hänestä ehdotukseni olisi IHAN LAME. Syvältä Pohjois-Savon susimetsistä. Nuorukainen ei suostuisi maksustakaan vaihtamaan Kalifornian hiekkarannoille paremmin käypää, talveen soveltumatonta teinitrendiään. Hän kuuluu sukupolveen, joka ei tiedä mitään villasukkien taianomaisesta lämmöstä ja niiden kuiskailevasta suhinasta. Kuin puhuisin viisikymmentälukua seinille.

kokemuksen tuomalla varmuudella voin vakuuttaa, että

Mutta kokemuksen tuomalla varmuudella (olen kuitenkin ollut kaksi ja puoli kertaa tytön kanssa, joten olen expertti) voin vakuuttaa, että kautta sukupolvien miesten seksikkäästi sipsuttamat, lämpimät ja reumatismia ehkäisevät villasukat ovat herättäneet vastakkaisen sukupuolen kiinnostusta enemmän kuin turvonneista reumatisminilkkapateista kärsivät säärenheruttelijat. Koska kumppanin hankkiminenhan jokaisen mielessä aina on pukeutuessaan. Pilluhan se on aina ajatuksissa.

Villasukat. Nyt. Kannattaisi kokeilla.

------------------------------

 – Pirkko Arstilan kolumni: Vihjailevat hameenhelmat
 – Alkuperäinen kolumni on poistettu, mutta sen voi lukea onneksi vielä Kaksplussan foorumilta
 – Olen kai muinaisjäänne, jonka mielestä ihmisten pitäisi nilkanheruttelun sijaan pitää villasukkia jaloissa. Vähän niin kuin jotkut toisetkin näissä nykymuotiasioissa siis.
 – Voiko miesten ja naisten pukeutumista arvostella samalla lailla?
 – Anna toki palautetta ja/tai paina alla olevaa FB-peukkua. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti