sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Pesukarhuraidat

Värjäsin keltaisen fledani pois jo puoli vuotta sitten ja korvasin sen musta-valkoisella pesukarhuraitalookilla. Aluksi tarkoitukseni oli jatkaa keltaista aikakautta ja siirtyä neon-väreistä vain lämpimämpiin keltaisen sävyihin mustilla raidoilla (ampiaistukka!), mutta lopulta musta-valkoinen pelasikin paremmin.

Aina kunkin hiustyylin myötä kokee tietyssä määrin löytäneen juttunsa, ja samoin tämän kanssa tuntuu siltä. Pesukarhupää on mukavan uniikki (maailmallakin nähtävästi pesukarhupoikien määrä voidaan laskea kahden käden sormilla) juttu, joka toimii mukavana jäänmurtajana keskusteluille: tehtyäni tämän talven baaritöitä sain huomata, että keskimäärin kahdesta viiteen kertaa illassa sain kuulla asikkailta kehuja tukasta ja myös uteluja siitä, miten se on tehty.

Mitäs sitä salailemaan: jaan toki mielelläni vinkkejä pesukarhuraitojen tekoon.

Raitoihin tarvitaan: väri (obviously), sivellin, maalarin teippiä, mieluusti sotkun välttämiseksi useammat kertakäyttöhanskat, mahdollisesti myös vaalennustarvikkeet voivat olla kätevät, mikäli tulos ei ole toivotunlainen.


1. Ennen värjäämistä on tärkeää suoristaa alue, jolle raidat tehdään: jos raidat värjää kiharaan tukkaan, tuloksesta ei tule tasaista. Jotta väri tarttuisi mahdollisimman hyvin, en suosittele käyttämään ennen suoristusta mitään lämpösuojaa. Siten vaakatasoraidat eivät ole erityisen ystävällisiä hiuksille.

Ensimmäinen värjäyskerta, jonka jälkeen havaitsin teipit kätevämmiksi.

2. Ennen värjäämistä kannattaa rajata teipillä alueet, jotka haluaa värjätä. Ensimmäisellä kerralla värjäsin raidat ilman teippiä, mutta huomasin teippivaihtoehdon paremmaksi. Teippi suojaa paremmin alueita, joille väriä ei halua, ja pitää värjättävät hiusosiot paremmin kasassa. Käytän itse maalarinteippiä, jota laitan kaksi kerrosta. Teippi lähtee irti, kun hiusväriä pestään vedellä pois.
3. Jos värjättävät hiukset menevät silmille, suosittelen silmien suojaamista: pienen silmälapun tekee nopeasti esimerkiksi vanutyynystä, jottei väriaineen kemikaaleja joudu silmiin.
4. Kun teippikehikko on valmis, musta (tai muu valittu) väri vain kehiin! Väriaine kannattaa levittää siveltimellä ja varovaisesti, sillä liian runsaana se voi valua teippien alle. Jos teippiä on kaksi kerrosta, ei haittaa, vaikka ainetta on teipin päällä hieman. Jos ainetta on paljon teipin päällä, se voi imeytyä vaikutusaikanaan (30-45 minuuttia) teipin läpi vaaleaan. Olen itse värjäyksen päätteeksi pyyhkinyt vanulapulla ylimääräiset värit teipin pinnalta.

Mustaa on hieman levinnyt vaaleisiin raitoihin, mummomies!
5. Vaikutusajan jälkeen väri ja teipit pestään normaalisti pois vedellä. Musta väri leviää pestessä hieman vaaleisiin. Hiusten kannalta ystävällisempi vaihtoehto on odottaa pari pesua, joiden jälkeen vaalea alue on jälleen kirkas ja musta edelleen vastavärjätyn kiiltävä samoin, mutta on myös mahdollista vahvistaa vaaleita alueita vaalentamalla niitä: tällöin teipit laitetaan suojaamaan mustia raitoja, ja paljaaksi jätetyt alueet vaalennetaan. Olen joutunut pari kertaa korjaamaan vaaleita raitojani vastaavala tavalla.

Koskaan tulokset eivät ole täysin täydelliset: lähes aina hiuksiin voi jäädä alueita, joihin väri ei tartu, tai sitten väri on levinnyt johonkin epätoivottuun paikkaan. Sellaista se elämä on.
As you can see, raitoihin jää lähes pakostakin joitain epätasaisuuksia.
Päivitän itse omat raitani noin kuukauden tai kahden välein riippuen siitä, kuinka hyvin musta alue säilyttää värinsä.

Kaikilla raidat eivät pysy tasaisina, kuten eivät viime aikoina hiuspiireissä ihastuttaneet pikselihiustyylitkään, sillä osalla ihmisistä hiukset kasvavat eri tahdissa. Itselläni on käynyt hyvä tuuri, sillä näköjään otsan ja ohimon alueen hiukseni kasvavat samaa tahtia: raidat ovat puolen vuoden jälkeen yhä tasaiset.

Huh, nyt omaa tyyliä esittelevä narsistikirjoitus on takana! Toivottavasti tämä oli hyödyllinen jollekulle tai edes muuten vain kiinnostava. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti