sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Erilaisia Facebook-kavereita, osa 2: Nobodyt

On aika jatkaa taivalta erilaisten Facebook-kaverityyppien parissa! Aiemmin käsittelyssä oli jakajien ryhmä. Nyt on aika ottaa tarkasteluun toinen ääripää: nobodyt. Nobodyt eivät ole erityisen aktiivisia sosiaalisen median käytössään, tai ainakaan he eivät aina onnistu harmaudellaan siellä erottumaan.

Kerää ne kaikki!


Milloin? Herra/rouva Salaperäinen on avattavissa Facebook-kaverina heti rekisteröitymisen jälkeen. Jo yläasteikäisenä voi hankkia kaverikseen Salaperäisen, joka oikeassa elämässä tarkoittaa useimmiten tavanomaisen tylsää, verbaalisesti kömpelöä, mutta silti rakkautta ja huomiota kaipaavaa perusjannua/jannustiinaa.
Miten? Juttele pari kertaa kasvotusten ja totea, että voisitte olla myös Lärvikirjassa kamuja. 
Millainen? Salaperäisen päivitykset pursuavat arvoituksia tämän epäkiinnostavasta elämästä, josta hän raottaa verhoa, muttei kuitenkaan paljasta koko totuutta: joko sosiaalista kömpelyyttään tai elämänsä arkisuutta peitelläkseen.

”olipa sitten tällainen päivä... just...

Kaveri: ?? : O
Salaperäinen: : (
Kaveri: Mitä on tapahtunut??
Salaperäinen: ei vaan mee aina niin hyvin... :( ”

”olipas taas kivaa käydä pitkästä aikaa reissussa :)”

”huh, aikamoinen työ päivä, tapahtui vaikka mitäjännää.
Kaveri: Noo mitäs? =D
Salaperäinen: ;) en viiti ny tähän selittää”


Milloin?
Hillevi is acquired yleensä ammattikoulu- tai lukioiässä, kun yläasteen jälkeen suuren osan tila- ja kuvapäivittely hiljenee. Yläasteikäisille tyypillistä on kaikki mahdollinen raportoiminen lähtien hampaiden harjaamisesta uuteen hiusväriin, lukioikäisenä tai ammattikoulussa monet alkavat elää omaa elämäänsä, josta ei haluta kertoa jokaista yksityiskohtaa. Viimeistään ihmisten siirtyessä työelämään hiljaisia hilleveitä alkaa ilmaantua itse kunkin kaverilistalle kuin sieniä sateella. 
Miten? Tutustu tarpeeksi moneen ihmiseen, niin ajan kanssa osasta kehittyy hilleveitä.
Millainen? Hillevin päivittely ja muu vuorovaikutus on pääosin passiivista. Hillevi saattaa toisinaan tykätä jostain tilapäivityksestäsi tai kuvastasi, hän vaihtaa itse profiilikuvansa 1-3 kertaa vuodessa. Kuvat ovat useimmiten aika samanlaisia, ja eroina niissä voi olla kuvakulma, hiusten muuttunut pituus tai se, että Hillevin h

”Hillevin kaveri n:o 2: Tässäpäs tytsyjen kaa Onnelassa : ) – with Hillevi and 3 others”
armaus on muuttanut sävyään. Useimmiten Hillevin näkee tagattuna kavereidensa ”pitkästä aikaa tyttöjen iltaa viettämässä!!! <33” -päivityksiin ja -kuviin.

”Hillevin kaveri: tyttöjen iltaa pitkästä aikaa!!! - with Hillevi and 4 others”

 

Milloin? Yleensä Unohdetun huomaa kavereissaan pari vuotta peruskoulun, ammattitutkinnon tai ylioppilastutkinnon jälkeen.
Miten? Unohda koko tyyppi, ja muista hänen olemassaolonsa uudestaan (ensimmäinen osa on helppo, jälkimmäinen hyvin vaikea).
Millainen? Jonain päivänä kaverilistaa tai paikalla olevia kavereita selatessa huomaa Unohdetun, jota ei muista ajatelleensa vuosiin, eikä ole aivan edes varma, mistä tämän tuntee. Ehkä se oli samalla kemian kurssilla lukiossa? Ehkä se aloitti saman alan linjaa amiskassa, mutta lopetti ensimmäisen viikon jälkeen, eikä kukaan huomannut hänen lähtöään? Ehkä se oli yläasteella samalla rinnakkaisluokalla? Naama näyttää ainakin tutulta. Tsekattaessa, mitä Unohdetulle kuuluu, huomaa, ettei näköjään mitään. Vaikkei Unohdettua muista, se on aina töröttänyt huomaamattomasti kaverilistalla, katsomassa kuvia, elämän onnistumisia ja parisuhteen muutoksia – onnittelematta, tykkäämättä tai muutenkaan mitenkään mihinkään reagoimatta.


Milloin ja miten? Venaile keski-ikää tai lisää sukulaistäti kaveriksesi. Koska kaikkien sukulaistädit eivät ole Facebookissa, Tädin saaminen Facebookiin ei välttämättä ole helppoa, mutta kun sellaisen kerran saa, siellä se on ja pysyykin.
Millainen? Täti on käytännössä hiljainen katselija. Useimmiten Täti täyttelee erilaisia testejä ja spämmää persoonallisuuttaan esittelevät tulokset seinälle: saatpahan ainakin tietää, mikä kukka, kuka Beatlesin jäsen tai mikä vuodenaika hän on. Erilaisten pelien pelaaminen on myös yleistä, kuten myös Sitaatit ja sanonnat -sivun aforismien jakaminen. Toisinaan kasvojen sijasta profiilikuvana on esimerkiksi otos omasta koirasta.

”Arvasin tämän tuloksen, olen aina pitänyt ruusuista. =) Olen ruusu! =) Annukka, mikä sinä olisit? =)”
”Täti, sait 9/10 oikein! Olet selvästi tuleva Mensan jäsen tämän testin mukaan.”
Olet Vibraattori. Pieni ja pippurinen, aina liikkeessä. Tarkalta silmältäsi mikään ei jää huomaamatta. Tarjoat iloa kaikille ympärilläsi oleville ihmisille.
”Niin totta :) Sitaatit ja sanonnat: 'Olen kiinnostava, ihmiset vain eivät tiedä sitä.' ”

Huom! Tätiä ei tule sekoittaa Setään, joka vastaa iältään tätiä, mutta on miessukupuolinen eikä kirjoita elämästään (tai mahtavien testien tuloksistaan) edes sitä vähää mitä Täti. Setä ei yleensä kirjoita Lärvikirjaan mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti