sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Erilaisia Facebook-kavereita, osa 3: Yhteiskunnalliset vaikuttajat

Aiemmin erilaisissa Facebook-kavereissa olen käsitellyt Jakajia ja Nobodyja. Seuraavaksi ryhmä, joihin kuuluu vähemmän ihmisiä, mutta sitäkin taitavammin osaavat olla esillä: yhteiskunnalliset vaikuttajat.



Milloin? Useimmat ”Poliitikot” ovat täysi-ikäisiä ja useimmiten sosioekonomiselta asemaltaan muita heikommassa asemassa olevia.
Miten?
Yhteiskunta hoitaa tämän asian puolestasi, aina on joku, josta tulee some-poliitikko. Jos ei muuta, innosta jotakuta valittamaan.
Millainen?
”Poliitikko” ottaa kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin kansantajuisella ilmaisulla: suomeksi hän ei siis ymmärrä asioista hölkäsen pöläystäkään. Ominaisinta on valitus ja omien kehitysideoiden puute. ”Polen” koulutukseen kuuluu usein elämän koulu.

”vittu ku ei täällä suomessakaan voi toimia tuo terveyden huolto... vihaan lääkäreitä. taas kerran doc vastaan otti minut yli TUNNIN myöhässä, eikä lopulta osannut sanoa että mikä minua vaivaa vaan määräsi ainoastaan särky lääkkeitä ja sano vaan et varmaan tavallinen kausi flunssa ja kyllä minä siitä toivun... MIKSEI TERVEYDEN HOITOON SAADA ENENMMÄN RAHAA??”
(kahden viikon kuluttua)
”kiva, tuli sitten palkka ja taas meni yli neljännes tuloista pelkkiin vero maksuihin... mukava aatella et nekin rahat vaan menee kaiken maailman korriptoituneille päivi räsäsille ja jyrki kataisen kreikkaan niin kyllähän tuo vituttaa maksaa.kyllä ihmisten pitäisi maksaa vähemmän veroja, ei tuu mitään tästä sääntö Suomesta...”

”Opintotuki ei kyl riitä mihinkään, onko meidän opiskelijoiden tarkoitus elää köyhyydessä koko ikämme?? Sanompa vaan, että ärsyttää oikeasti, nytkin meinaa olla rahat tiukilla, en tiedä riittääkö rahat loppukuuksi edes ruokaan. Onneksi elämää kuitenkin piristää ensi hiihtolomalla luvassa oleva Lapin laskettelureissu kultsin kaa, ja kesällä olisi tarkoitus ainakin Barcelonassa ja Lontoossa käydä kummassakin viikko vierähtämässä lomailun ja bilettämisen merkeissä! :)”

”Kyllähän tuollainen ranskassa ollut terrorismi pistää ainakin itseni miettimään että tarvitaaanko näitä rätti päitä lisää tänne Suomeenkin? Tulee vaan turvattomampaa ja kohta kukaan ei ymmärrä toisiaan ja kaikki palvotaan Allahia. Toisaalta kyllä ymmärränkin niitä, kyllä minuakin ärsyttäisi jos omia arvojani loukattaisiin mauttomilla pilakuvilla, miksi sellaisia on edes pitänyt julkaista.”

Milloin? Täysi-ikäisyyden kynnyksellä osa aktivoituu poliittisesti.
Miten?
Poliitikon saa kaverikseen helposti. Poliitikolle 1 Kaveri = 1 Potentiaalinen Äänestäjä.
Millainen?
Poliitikkoja on pääasiallisesti kahta tyyppiä: Vasemmistoälykköä ja Oikeistolaismenestyjää. Kummankin argumentit ovat usein päinvastaisia ja he viittaavat tutkimuksiin, jotka ovat ristiriidassa keskenään. Molempien hankkiminen kokoelmaan on välttämätöntä täydellisyyden saavuttamiseksi. Vasemmistoälykölle tyypillistä on milloin kenenkin sympatisoiminen ja saarnaaminen yhteiskunnan ongelmista, Oikeistolaismenestyjää huolestuttaa hullujen hyysääminen.

VÄ: ”Haluan esittää tukeni eilen kaikille laittomaan lakkoon osallistuneille työntekijöille. Vaikkei lakolla saatukaan aikaan mitään ja monet menettivät päivän palkkansa vaikeuttaen samalla lukemattomien sivullisten arkea lakollaan, minusta jokainen työntekijä on oikeutettu puolustamaan oikeuksiaan. Oli väärin työnantajaosapuolelta, että hän huomautti työntekijälleen toimistotarvikkeiden varastamisesta. Toimistotarvikkeiden omiminen itselle kuuluu työntekijän perusoikeuksiin, sillä yritysten voitot revitään duunarien selkänahasta. On kumma, kuinka nykyisin kaikkea vasemmiston saavuttamaa yritetään polkea maahan ja työolosuhteita pyritään kiristämään. On yhteiskunnan ja työnantajan vika, jos huonopalkkaiseen ja masentavaan työhön hankkiutunut henkilö saa selkävian tai masentuu. Siksi katsonkin, että yhdyskunnan parasta ajaisi työviikkojen lyhentäminen 20-tuntisiksi, palkankorotukset ja verojen tuntuva nostaminen.”

OM: ”Ammattiliitot kiusasivat taas jopa lapsia (joiden lapsilisät pitäisi lakkauttaa, on vanhempien tehtävä huolehtia jälkikasvustaan) ja vanhuksia (joiden eläkkeitä pitäisi pienentää, ihmisten kuuluisi itse säästää rahansa vanhuuden varalle) eilisellä laittomalla lakollaan. Milloin ay-liike saadaan kuriin? Suomalainen kilpailukyky on heikentynyt maailmanmarkkinoilla merkittävästi: esimerkiksi Helsingissä kunnalliset siivoajat saavat aivan liian hyvää palkkaa, mikä haittaa suomalaisen siivoustyön vientiä ulkomaille ja heikentää kansantuotetta. Mikäli siivoojien palkkoja pudotettaisiin ja yrityksille annettaisiin suurempi osa voitoistaan ennen kuin ne vievät katteensa kansainvälisiin veroparatiiseihin, tästä ylikalliista, sääntöjen riivaamasta ja paisuneen julkisen sektorin syövyttämästä maasta tulisi parempi paikka myös duunareille. Hyvinvointivaltio pelastuisi, koska sitä ei enää olisi olemassa. Tervetuloa vapaa markkinatalous ja globaalit yritykset, kyllä H&M minut vaatettaa ja McDonald's ruokkii! #liberalismi ”

VÄ: ”Keskusteltaessa 20 ihmisen kuolemaan johtaneesta joukkomurhasta haluaisin muistuttaa, että ilmiötä tarkasteltaessa kuuluisi kiinnittää huomiota sen synnyn perimmäisiin syihin. Mitkä saivat murhaajan tällaisiin tekoihin? Itse arvelen, että yhteiskunnan olisi pitänyt pystyä puuttumaan paremmin hänen mielentilaansa. Hän on selvästi mentaalisesti epästabiili, joten häntä täytyy ymmärtää. Toivottavasti hän saa osakseen kriisiapua ja ihmiset myös kiinnittäisivät huomiota hänen netissään ilmaisemiin ajatuksiinsa. Ampuessaan 20 nuorta Mäkkärin kassajonossa hän halusi kiinnittää huomiota kansainvälisten yritysten ylivaltaan ja niiden mukanaan tuomiin riskeihin.”
OM: ”Ihminen on itse vastuussa teoistaan, ja katson, ettei eilisessä hirmuteossa ole mitään lieventävää asianhaaraa tai syytä puolustukseen. Mitäs ne kaksikymmentä nuorta ääliötä menivät Mäkkäriin syömään epäterveellistä moskaa? Ihminen on itse vastuussa itsestään ja valinnoistaan.”

Oma ryhmänsä, joskin harvinaisempi ja vaikeammin saatava, on
Vihreä. Vihreiden päivitykset liittyvät kasvissyöntiin, ympäristönsuojeluun ynnä muuhun saatanalliseen toimintaan.
”Tässäpäs taas maittava illallinen höyrytetyistä pavuista ja ihanista salaatinlehdistä! :3 Nam! Kaikki eivät kasvisten maukkautta ymmärrä, mutta jos itse kukin söisi vaikkapa puoli vuotta elämästään tällaista paskaa, kyllä se nälästä ja keripukista kärsiessä alkaisi mennä kurkusta alas :).”
”Kävin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni #metsä ssä! Todella siisti kokemus, vain hyttyset (joiden rauhoittamista olen esittänyt ajettavaksi Euroopan Unionissa) olivat pettymys, sillä ihooni nousi paukamia. Olin luullut, että ne vain pyydettäessä imisivät verta haavasta desinfioiden sen. Joka tapauksessa on mahtavaa nähdä työnsä tuloksia ja tietää, mitä on viimeiset vuodet elämässään puolustanut!”
”Matkalla Etelä-Amerikkaan uuteen ilmastokokoukseen, jossa puidaan parin viikon kuluttua Kanadassa järjestettävän ilmastopaneelin asialistan järjestystä. Kanadan jälkeen matka jatkuu Pekingiin, jossa käydää viimeisiä neuvotteluja ilmastonmuutoksen vastaisten tekojen suunnittelun aloittamisesta. Ilmastonmuutoksen torppaus vaatii matkustelua! :) #tänään #kinkybileet ”


Milloin? Parhaiten ekolesboon tutustuu silloin, kun ihmiset ovat epävarmimpia seksuaalisuudestaan eli innokkaimpia kailottamaan siitä jokaiselle eli teini-iässä.
Miten?
Juttele ja sano hyväksyväsi hänet lesboudesta huolimatta. Ekolesbon pitäminen kavereissa on kuitenkin haastavaa, sillä hän voi tulkita sinulla olevan jotain häntä vastaan ja siten poistaa sinut. EKLBTLF-ihminen on hankalin kaveriryhmä.Millainen? Ekolesbotelaketjufeministi ei voi sietää hetero-olettamuksia, on avoimesti ylpeä seksuaalisuudestaan ja kyseenalaistaa naiseuteen liitettäviä stereotypioita joka päivä. Joka päivä.

”Annoin ihan kaikessa rauhassa suuseksiä tyttöystävälleni S-marketin kassajonossa, kun takana ollut vanha eukko rupesi paheksumaan rakkauttamme. Todella suvaitsematonta. Vittu herätkää jo, nyt on 2000-luku! Olen lesbo ja ylpeä siitä!!”
”Kuuntelin Carry Me -nimistä kappaletta, jossa nainen laulaa miehelle toivovansa tämän kantavan hänet kotiin. Todella stereotypista alistaa nainen laulussa kannettavaksi objektiksi, johon miehellä on huolehtiva ylivalta. Miksei voitaisi tehdä sanoituksia, jossa kaltaiseni jääkiekkoa ja punttisalia harrastava nainen kantaa miehen kotiin? Tai miksei voitaisi laulaa naista kantavasta naisesta? Onkohan tuotakaan tehdessä edes ajateltu seksuaalivähemmistöjen tunteita, sillä eihän kaltaiseni lesbo voi samaistua noihin sanoihin.”
”Olen ylpeä seksuaalisuudestani eikä kenelläkään ole siihen mitään sanomista! Se, että olen täysin lesbo enkä koskaan ole tuntenut pientäkään himoa miehiä kohtaan, on täysin oma asiani, eikä toisten ihmisten huutelujen tai juoruilujen aihe. Olen täysin ylpeä itsestäni juuri sellaisena kuin olen, ja jos jollakulla on siihen jotain sanottavaa, en halua kuulla, vaan pitäkää omana tietonanne. Joskus tuntuu, että joillekin ihmisille tämä asia on ongelma. Yrittäessäni sormettaa lapsuusaikojen parasta ystävääni välimme muuttuivat viileiksi. Hänkin on aina näennäisesti ollut avomielinen ja kannattanut avioliittolakeja, mutta eipä voinut kuitenkaan enää olla ystäväni seksuaalisuuteni takia. Törkeää.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti