maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kevätlukukauden satoa

Kuluneen kevään aikana alastonmallitunteja oli yllättävän vähän: tulin pyörineeksi Muotoiluakatemialla vain helmikuussa muutaman viikon ajan.

Poseerasin plastisen muotoilun ryhmälle, jonka kanssa kokeilimme ensi kertaa saven sijasta plastoliinia. Plastoliini on aine, jota ammattilaiset muotoilijat käyttävät – muun muassa patsaat tehdään usein niin, että plastoliinipatsaasta valmistetaan muotti, johon lopullinen, esimerkiksi pronssiseoksesta tehty patsas valetaan. Aine on reilusti savea kalliimpaa, mutta se ei kuivu ja on käytettävissä/muotoiltavissa uudelleen. Valitettavasti en muistanut ottaa yhdestäkään plastoliini-Ekistä kuvaa.

Poseerasin muutaman kerran vaatetusalan ryhmälle. Vain kahdella kerralla tein työni alasti, muille kerroille suunnittelimme jotain erikoisempaa: opettaja toivoi jotain oppilaita haastavaa, mahdollisesti myös provosoivaa pukeutumista. Jotain sellaista, millaista oppilaat eivät olisi ennen piirtäneet.
Sinin työ.

Yhdellä kerralla pukeuduin oman tyylini mukaisesti: New Rockin maiharit, kaulaliinaa, revityt farkut, niittirannekkeita, nahkahansikkaat ja niin edelleen. Normaalisti en raiskaa tyyliäni liioilla yksityiskohdilla, sillä liian suuri määrä detaljeja vain tukahduttaa toisiaan, mutta tässä tietysti tarkoitus ei ollut olla tyylikäs, vaan tarjota oppilaille haasteita.


Tuksu-selfie.

Toisella kerralla vietin kaksi tuntia Tuksuna. Kaivoin kahden vuoden takaiset penkkarikamppeet esiin, meikkasin ennen töihin lähtöä ihoni oranssilla luomivärillä, huulet pinkillä ja luomet överisti hopealla. Harmikseni huomasin töissä unohtaneeni Tuksu-tekoripseni kotiin, tarkoitus oli laittaa ne vasta paikan päällä. Ehkei tyyli aivan täysin onnistunut siis ollut, mutta ehkä viekoittelevalla asennolla ja töihin lisätyllä Johanna Tukiaisen "hengellä" saavutettiin edes jotain olennaista.

Lauran seksiä pursuava työ.
"Käykäähän katsoo, Tuksu on tullut meille malliksi!"
"Siis mitä onks Johanna Tukiainen meillä mallina??!?!"
"Noo... tavallaan."
"Ai siis hetkinen... se ootkin vain sä?"

Kuva maaliskuulta 2014: näissä kamoissa poseerasin.
Tuksu-posen jälkeen pesin tauolla meikit pois ja vaihdoin moottoripyöräkamppeisiini: saappaat, kevlar-farkut, tekstiilinen ajotakki, hanskat ja kypärä. Tämä asukokonaisuus tarjosi varmaankin eniten oppilaille haastetta, sillä useimmiten moottoripyöräasut pursuavat erilaisia yksityiskohtia: eräs oppilas keskittyi pelkkien Alpinestarsin bootsien piirtämiseen, ja se sai minut itsenikin vasta tajuamaan, kuinka paljon yksissä mustavalkoisissa kengissä voikaan olla yksityiskohtia. Moottoripyöräkamppeissa oppilaat pääsivät samalla piirtämään kerralla runsaasti eri materiaalia: saappaissa on nahka- ja muoviosia, ajohousut ovat kevlarilla vahvistettua farkkukangasta, takki tekstiiliä, hanskat nahkaa, ja kypärä muovista ja komposiitista. Valitettavasti monet ehtivät lopettaa töidensä kanssa kesken viimeisen poseeraukseni, joten näistäkään ei tullut otettua kuvaa.

Aika aikaansa kutakin: tämän kevätkauden myötä taidemallin duunit on taputeltu kasaan mahdollisesti lopullisesti. Mikäli pääsen opiskelemaan Helsinkiin, en todennäköisesti jatka tätä toimea, sillä pääkaupunkiseudun alueella mallien palkat ovat aika surkeat – innokkaita itsensäpaljastajia on tarjokkaiksi asti. Toisaalta, olen aiemminkin sanonut, etten mahdollisesti jatka, ja tässä sitä ollaan, joten aika näyttää: ehkä tänne vielä joskus tulee jotain tähänkin toimenkuvaan liittyvää kamaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti