perjantai 2. tammikuuta 2015

Voimaksi tipattomalle: täältä tulee kaljashotti!



Se alkaa taas. Tipaton tammikuu. Kaiken maailman päiviräsästen, kontrolloivien kieltäjien, sosialistihallintoa kannattavien sekopäiden ja terveystalibanien lanseerama kampanja (olen itsekin muuten mukana) .

Tipattoman kunniaksi haluan esitellä uuden, innovatiivisen tavan ryypätä: bisseshotti, there you have it!


Bisseshotti (tai kansan kielellä ihan vain kaljashotti) syntyi, kun kehittelimme parin kaverini kanssa ajatusta omasta baarista. C'mon, olisiko mitään coolimpaa kuin oma baari? Ilmaista viinaa ja kaljaa loputtomiin, aina vaan biletystä ja rahaa tulisi ihan vitusti. Sillä sitähän se on, right? Ravintola-alallahan menee Suomessa hyvin. Joka tapauksessa, koska kenelläkään meistä ei ole vastaavan hoitajan pätevyyttä, saisimme anniskella vain C-oikeuksin myytäviä juomia: kaljaa ja sidukkaa, kuten huoltamoilla ja liikenneasemillakin. Koska tällainen C-baari ei cllaisenaan todennäköisesti ketään puoleensa houkuttelisi, keksimme, että kaljaa täytyisi osata anniskella luovasti. Niin syntyi bisseshotti.

Bisseshotti mitataan noin neljää senttilitraa vetävään shottilasiin ja juodaan alas kerralla – aivan kuin oikea shotti!

Kuka tällaista sitten joisi? Tarvitseeko edes kysyä! Kohderyhmiä on lukemattomasti.

- Hipsterit, joille kaikki uusi on jotain uutta: kaljashotin kanssa voi hifistellä ja näyttää siten olevansa muita parempi. Toimii.
- Huonon viinapään omaava henkilö, joka haluaa esittää olevansa muka kova vetämään viinaa. "Hehe, katso, vedän viisi shottia, ei tunnu missään!" Kaljashotilla saa voitettua niin äijäporukan kuin naisseuralaisenkin arvostuksen.
- Oluen todelliset ystävät. Liian usein olut ehtii puolilitraisessa tuopissa muuttua pahaksi: se lämpenee, ja alkoholi ynnä muut käymistuotteet vajoavat niin sanotuksi pohjalimaksi lasin loppuun. Kaljashotissa vastaavaa ei ehdi tapahtua, kun olutta pystyy siemailemaan niin lyhyen aikaa. Neljän senttilitran näyte antaa mahdollisuuden useamman eri oluen maisteluun.

Myös pummit juovat kaljashotteja.
- Köyhät. Bisseshotti maksaa vain euron, joten se käy myös vähemmän varakkaiden budjettiin. Osa kriitikoista saattaa huomauttaa, että tavallinen oluttuoppi maksaa useimmiten sen viisi euroa, kun taas viidellä eurolla saa vain 0,2 litraa olutshotteja, muttei tällaiset asiat ole vertailukelpoisia: shottilasissa olut maistuu vienommalta ja aromikkaammalle kuin tavallisessa kolpakossa.
- Naiset. Nyt myös naisille on kehitetty tyylikäs tapa juoda ennen niin miehistä kaljaa!
- Homot. Nyt myös homoille on kehitetty tyylikäs (tai siis fabulous) tapa juoda ennen niin heteromaista kaljaa!
- Miehet. Miehet nyt juovat kaljaa aina. Ainakin tosimiehet. Ja tosimies kuin tosimies kelpuuttaa myös bisseshotin.
- Absolutistit. Neljä senttilitraa on kuin ei mitään. Kyllähän useimmat absot syövät Da Capo -rommikarkkejakin, joten kyllä pieni määrä oluttakin menee. Sama homma myös tipatonta viettäville.
- Baarin työntekijät. Eihän sitä työvuoron aikana saa juoda, mutta pieni virkistävä, missään näkymätön kaljashotti ei haittaa ketään.
- Urheilijat. Oluen on osoitettu olevan loistava palautumisjuoma! Sen takia Lapissa mennään After Ski -bileisiin, palautumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti